opzet:

De training bestaat uit 4 dagdelen (3 uur per keer) . Het is belangrijk om de training helemaal te volgen, omdat de modules met elkaar samenhangen. Ook kunnen deelnemers aan de training van elkaars ervaringen leren. De cursus wordt afgesloten met een certificaat Basistraining Taalvrijwilligers van de Stichting Lezen & Schrijven. Het certificaat wordt uitgereikt als 4 verschillende modules zijn gevolgd. Deze trainingen zijn opgezet in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven en het Kellebeek College. Aanmelden kan bij de VrijwilligersAcademie van MooiWerkBreda (zie link).

 

lesmateriaal:

De vrijwilligers krijgen een map met hierin de 4 modules. Ook ontvangen zij een serie instructiekaarten, speicaal ontwikkeld om taalvrijwilligers te ondersteunen bij het begeleiden van deelnemers die hun taalvaardigheid willen verhogen. De map met het materiaal wordt gratis beschikbaar gesteld.

 

programma:

De cursus bestaat uit 4 modules:

 1. Achtergronden en doelgroep, leerstijlen en niveaus
  vrijwilligers maken kennis met verschillende leerstijlen, zodat zij hun begeleiding straks goed kunnen laten aansluiten op de wensen van de deelnemer. Ook raakt de vrijwilliger wegwijs is de verschillende taalniveaus.
 2. Begeleiden bij lezen:
  leesstrategieën onderscheiden en toepassen. Oefenen met dr begeleiding bij lezen in verschillede situaties (beginnende lezer, NT2-ers, etc.). Kennismaking met de lees- en schrijfmethode Succes!
 3. Begeleiding bij NT2:
  wat betekent het om een tweede taal te leren? Oefenen met deelnemer, motiveren en versterken: taal is een middel, de vrijwilliger is coach.
 4. Spreekvaardigheid NT2:
  oefenen met leervraag naar boven halen en die uitwerken naar oefeningen. Kennismaken met allerlei manieren om spreekvaardigheid te oefenen.

 

lesdata:

Basistraining Taalvrijwilligers avond

Locatie:
Datum:
Tijd:
Docent:
Aantal deelnemers

Zomergemstraat 4, Breda
woensdagmiddag 25 september, 2, 9 en 23 oktober 
13.30 - 16.30 uur
Diana Vogelzang
12

 

Meld je hier aan.

 

Basistraining Taalvrijwilligers avond

Locatie:
Datum:
Tijd:
Docent:
Aantal deelnemers

Zomergemstraat 4, Breda
donderdagavond 24, 31 oktober, 7 en 14 november 
18.45 - 21.45 uur
Johan Roest
12

 

Meld je hier aan.